Ca. 18 stk
1 liter lunkent vand
50 gr. gær
1 spsk. salt
2 dl. 5-korns blanding
2 dl. knækkede rugkerner
2 dl. Havregryn
900 gr. mel
Gær og salt udrøres i det lunkne vand
Kerner og gryn tilsættes
Mel vendes i, det fungerer ret godt med en dejskraber, da dejen er ret klistret
Skal stå natten over i køleskab, hæver en smule men ikke enormt meget. Kernerne bliver udblødt i den fugtige gær.
Dejen kan holde sig i køleskabet i op til 5 dage. Dvs. der kan bages enkelte boller af, når de skal bruges.
Bages i varmluftovn i ca. 15. min ved 180 grader. På plade midt i ovnen.
Koldhævede boller er altid godt, disse ser rigtig lækre ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Den må jeg prøve! Tak for tippet! :)
SvarSlet