torsdag den 2. december 2010

Koldthævede boller

Efter nogle efterlysninger af opskriften - er der hermed opskriften på min yndlings bolleopskrift.


Ca. 18 stk

1 liter lunkent vand
50 gr. gær
1 spsk. salt
2 dl. 5-korns blanding
2 dl. knækkede rugkerner
2 dl. Havregryn
900 gr. mel

Gær og salt udrøres i det lunkne vand
Kerner og gryn tilsættes
Mel vendes i, det fungerer ret godt med en dejskraber, da dejen er ret klistret
Skal stå natten over i køleskab, hæver en smule men ikke enormt meget. Kernerne bliver udblødt i den fugtige gær.
Dejen kan holde sig i køleskabet i op til 5 dage. Dvs. der kan bages enkelte boller af, når de skal bruges.

Bages i varmluftovn i ca. 15. min ved 180 grader. På plade midt i ovnen.

2 kommentarer:

  1. Koldhævede boller er altid godt, disse ser rigtig lækre ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Den må jeg prøve! Tak for tippet! :)

    SvarSlet