søndag den 20. marts 2011

Røget torskerognsalat

Jeg har ændret væsentligt i min kost, da jeg er blevet erklæret insulinresistens. Det vil jeg skrive mere om i et kommende indlæg.
Grundlæggende betyder det at jeg skal spise mange proteiner, en del fedt og relativt få kulhydrater især af de lette, som f.eks kartofler, ris mv.

I dag har jeg så til frokost lavet en salat af røget torskerogn. Det er en pålægssalat så den kan spises på rugbrød eller lign. Selv spiser jeg den ved siden af grøntsager.

Først tog jeg den røgede torskerogn og moste den. Jeg synes ikke røget torskerogn i sig selv smager særligt godt, da det har en bitter eftersmag.
Især skindet har en bitter smag, så det skal selvfølgelig tages af inden spisning.

Derefter tilsatte jeg finthakket løg, ca. et halvt af de mellemstore. Og rørte det med en smule mayonnaise(ikke den lette, da den er tilsat sukker) og  3-4 spsk. skyr yoghurt. Alternativt kan bruges græsk yoghurt, det smager godt og har samme lækre konsistens.
Jeg smagte til med lidt salt og peber og en smule presset citron
<- Den færdige salat :)

Den samme opskrift kan bruges på f.eks tun. Hvis man ikke skal passe på sukkeret, smager tunsalat også rigtig godt med lidt majs i :)

2 kommentarer:

  1. Lækkert :-) Jeg har også lavet røget torskerognssalat til frokost, men af hjemmerøget torskerogn fra dåse. Du har helt ret i af det der er bittert ud over alle grænser. Du kan også lave salaten med alm torskerogn og så tilsætte rygeost eller røget paprika.

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  2. Sådan en torskerognssalat har jeg ikke prøvet, men det lyder nemt, så det skal helt sikkert prøves. Tak for tippet.


    Weekendhilsen

    Bo
    København restauranter
    http://københavnrestauranter.dk/

    SvarSlet