Dejen til bollerne er en standard dej som jeg bruger i det meste af mit bagværk.
1 liter vand (hvis bollerne skal bruges med det samme; lunket vand, hvis det er til koldthævet; koldt vand)
1 pk gær - jeg bruger som regel tørgær, men i dag brugte jeg økogær fra Skærtoftemølle. Det er lidt dyrere, men perfekt.
2-2½ dl. kerner - jeg har min egen kerneblanding, men ellers køb 5-kornsblanding i supermarkedet.
2 dl. havregryn - giver en blød dej, som også efter bagning er lidt klæg og klistret.
salt - husk salt.
mel
Gæren røres ud i vandet, hvis tørgær venter jeg lige til kerner og havregryn er i, men i dag rørte jeg det bare direkte ud.
Kerner og havregryn i, rør. Husk salt.
Mel i indtil dejen har en god konsistens. Ved koldthævning skal den være ret klistret - men til brug nu og her, så skal det have en del mere mel.
Hævning..
Så skal der skæres pølser ud og ligges på.
Pølser, ost og ketchup |
Jeg brugte alm. pølser, og lavede halvdelen af mine pølsehorn med chilisalsa og halvdelen med lidt ketchup og ost.
På den måde blev de lidt mere smattede i midten og dermed egnede til madpakke mv.
Bønneret på dej |
Færdig bønnebolle |
Pris: 35 kr for pølser (hvor en hel pose røg på frost) - resten var ting jeg havde i forvejen.
Mine pølsehorn er ikke en skønhedsåbenbaring men i forhold til de er en prototype - og ikke noget jeg har prøvet før. Så synes jeg det er ret vellykket :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar